Na GSŠKF Ruše smo se zelo razveselili nagrade, ki smo jo prejeli v okviru projekta EPAS – šola ambasadorka Evropskega parlamenta. Program vodi informacijska pisarna Evropskega parlamenta, namenjena pa je vzpodbujanju zavedanja mladih o Evropi in Evropskem parlamentu.

Nagrada nam je prinesla brezplačno ekskurzijo v Strasbourg, kjer smo obiskali Evropski parlament in za en dan posedli v poslanske klopi. Skupaj z dijaki iz Grčije, Romunije, Bolgarije, Irske, Španije, Litve in drugimi smo razpravljali o okoljski problematiki, ki pesti EU. Po video povezavi nas je nagovorila predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola, člani Evropskega parlamenta pa so odgovarjali na naša vprašanja v zvezi z okoljem in vojno v Ukrajini in komentirali predloge, ki smo jih mladi brez dlake na jeziku predstavili evropskim poslancem. Dijaki smo nemalokrat za svoje predloge in zanimiva vprašanja poželi aplavz svojih kolegov v dvorani.

24 dijakov iz GSŠKF Ruše je z mentoricami Tatjano Štok Plej, Metko Volmajer in Majo Hergan uspešno predstavilo glas mladih Slovenije in tako z delom in aktivno vključenostjo preko družbenih omrežij prispevalo h krepitvi evropskih vrednot, evropskega povezovanja in ozaveščanju o vrsti možnostih, ki jih EU ponuja mladim.

(Visited 162 times, 1 visits today)