• Erasmus+: Braga, Portugalska
Utrinki iz dijaškega doma

Nekaj utrinkov iz življenja in dela v dijaškem domu GSKŠ Ruše, šolsko leto 2019/20.

Splošna matura 2020

Izobraževanje na Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše je uspešno zaključila tudi generacija gimnazijcev. Čeprav številčno majhni, so bili ti dijaki vsa 4 leta izjemno veliki. Sodelovali so na vseh šolskih prireditvah, nastopali tudi izven šole ter bili dejavni na številnih kulturnih, umetniških in športnih področjih.

Poklicna matura 2020

Poklicno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 57 kandidatov zaključnih letnikov, uspešnih je bilo 56. Naši maturanti so s svojimi izjemnimi dosežki na poklicni maturi ponovno pokazali, da sta programa farmacevtski tehnik in kemijski tehnik med najuspešnejšimi v državi, naša šola pa v samem vrhu. Imamo namreč 15 zlatih maturantov, (doseženih 22 oz. 23 točk) od tega kar 7 diamantnih (doseženih vseh 23 točk).

Informativni dan 2020

Predstavitev naših izobraževalnih programov bodočim srednješolcem.

Literarno popoldne

Pred slovenskim kulturnim praznikom so dijaki 2. aG z razredničarko in v sodelovanju z ostalimi dijaki pripravili literarno popoldne. Pohvala vsem nastopajočim, obiskovalcem pa hvala za odziv.

Zimski športni dan

Dijakom smo ponudili številne športne aktivnosti, izkoristili smo drsališče, bazen in fitnes v Športnem parku Ruše ter se podali po okolici s pomočjo aplikacije Actionbound.

Božični bazar 2019

Dijaki šole in dijaškega doma smo v četrtek, 5. 12. 2019, v okviru aktivnosti »Praznično vzdušje na GSKŠ Ruše« pripravili praznične izdelke in sladke dobrote, ki smo jih ponudili staršem in drugim obiskovalcem na božično-novoletnem bazarju, ki smo ga pripravili v avli šole. Bazar smo pričeli s kratkim glasbenim programom, nagovoril nas je ravnatelj, prebrale so se lepe misli … Zbrane prostovoljne prispevke smo namenili šolskemu skladu, s pomočjo katerega financiramo nadstandardne aktivnosti in opremo (npr. garderobne omarice, ozvočenje …). Hvala vsem za odlično izpeljan bazar. Hvala obiskovalcem za prostovoljne prispevke.

Obisk devetošolcev okoliških osnovnih šol

Prvi teden v decembru smo gostili devetošolce OŠ Ruše, OŠ Brezno/Podvelka, OŠ Ribnica na Pohorju, OŠ Selnica ob Dravi in OŠ Lovrenc na Pohorju. Predstavili smo jim izobraževalne programe, jih povabili k pouku in jim približali utrip šole.

Karierni sejem Maribor

Učencem osnovnih šol smo se predstavili na Kariernem sejmu v Mariboru. Kemik in farmacevt sta poklica prihodnosti, tistim, ki si želite na gimnazijo, pa nudimo super pogoje v mirnem in zelenem okolju. Vabljeni v Ruše!

Naj buča 2019

1. ag je letos organiziral tekmovanje za NAJ BUČO 2019. Sodelovali so 1. ag, 1. bft, 2. aft, 2. akt, 3. akt, 4. ag in 4. aft. Strokovno komisijo so sestavljali vedno glasni Ožbej Očko iz 1. aG, plesoči črnolasec iz 3. aG Brin Hlade in glavna žirantka, profesorica likovne umetnosti Romana Jerkovič. Posebno priznanje za izvirnost in ustvarjalnost prejmejo »bučne« postavitve 1. bft, 2. aft in little kurbus 3. akt. Tretje mesto so zasedle zimske buče 1. aG. Na drugem mestu so bile zaporniške buče 4. aG. Naziv NAJ BUČA 2019 in s tem tudi glavno sladko nagrado ravnatelja pa so si prislužile buče 2. aKT. Vsi sodelujoči so se zelo potrudili, zato je gospod ravnatelj za vse obljubil sladko presenečenje. Zoya, 1. ag

Erasmus+ - FACT

V oktobru 2019 smo izvedli prvo izmenjavo v ERASMUS+ projektu z naslovom FACT - Fighting Alteranive Facts with Critical Thinking

Medpredmetna ekskurzija za gimnazijce

Utrinki iz dvodnevne medpredmetne ekskurzije za gimnazijce v mesecu septembru.

Subotica, september 2019

Septembra so nas obiskali dijaki iz Srbije in z nami preživeli pet dni. V šoli smo jim pripravili delavnice v laboratoriju, sodelovali so pri pouku biologije (mikroskopiranje) in pri uri geografije. Razkazali smo jim Maribor, dva dni pa so z nami preživeli v Ribnici in sodelovali v našem programu.

(Visited 4.249 times, 1 visits today)